Ons zonnestelsel: Mars

Wil jij echte colleges volgen over Sterrenkunde?

Ons zonnestelsel: Mars

22 november 2021 Educatie 0Video’s over Mars

Hieronder vind je een verzameling van informatieve video’s over ons zonnestelsel en dan Mars in het bijzonder. De video’s zijn niet van ons maar van o.a. Kurzgesagt, TED Educations en The Infographics Show, organisaties die zich richten op het verspreiden van informatie over science in het algemeen.
  1. Is een Marsbasis bouwen een verschrikkelijk idee? [9:21 min] (SCR)
    Een van de populairste vragen door cynici bij lezingen: Waarom moeten we naar Mars willen gaan? Nou, mensen houden van ontdekken, van vijandige woestijnen tot eenzame eilanden en de hoogste bergen, overal waar ruimte is om uit te breiden, doen mensen dat. En vreemd genoeg zelfs afschuwelijke plekken – zoals de maan en Mars. Laten we eens kijken hoe het bouwen van een Mars-basis zou kunnen werken en hoe waanzinnig zenuwslopend het precies zou zijn.


  1. De manen van Mars [1:54 min]
    Wat weet jij over de manen van Mars? Niets? Ze zijn super cool en vreemd. Het zijn er overigens maar 2 en dus is het filmpje ook kort.Let wel dat de video’s en ondertitels door anderen gemaakt zijn, niet door Sterrenkundeclub Radboud, en alle rechten zijn voorbehouden aan de bewuste videomakers.

(SCR) Wij verzamelden en rubriceerden slechts de links naar de educatieve video’s en hebben de video’s met deze code zelf vertaald en ondertiteld naar het Nederlands.