Het programma

Wil jij echte colleges volgen over Sterrenkunde?

Het programma

Hieronder komt binnenkort de planning voor het schooljaar 2022-2023

Houd deze pagina in de gaten, of schrijf je (kind) in als lid. Je krijgt dan per e-mail bericht zodra er nieuws is.

Hoe laat?

Op de bewuste datum starten we 's middags om 13:30 uur en eindigen om circa 15:30 uur. Een college bestaat uit 2 delen/lezingen met een korte pauze halverwege. Je bent vanaf 13:00 uur welkom bij de hoofdingang aan de Heyendaalseweg voor registratie. Online lezingen kunt je fijn vanuit thuis volgen en later nog eens bekijken. Let ook op onze Facebookpagina like ons en deel de berichten!

Wat doen we precies?

De jongerencolleges / lezingen / masterclasses worden verzorgd door hoogleraren, specialisten, onderzoekers, wetenschappers die een bachelor-, master- of PhD-opleiding volgen of hebben gevolgd in een of meer van de bètagebieden Natuurkunde, Science, Sterrenkunde, Wiskunde, Scheikunde of Biologie.

Wat kost het?

Voor het bijwonen van een college vragen we € 5, contant te betalen bij binnenkomst (parkeren is gratis). Hiervoor krijg je een college/lezing (2 blokken van 50 minuten) met heel veel informatie over jouw favoriete onderwerpen, Bij een online college reserveer en betaal je vooraf je loginplek.

Door de colleges (online of offline) zelf ook bij te wonen krijgen ouders de kans hun kinderen te steunen in hun interesse. Middelbare scholen geven nog steeds geen of minimale aandacht aan de onderwerpen die bij ons de revue passeren.