Het programma

Wil jij echte colleges volgen over Sterrenkunde?

Het programma

Hieronder staat de planning voor het schooljaar 2023-2024

Houd deze pagina in de gaten, of schrijf je (kind) in als lid. Je krijgt dan per e-mail bericht zodra er nieuws is.

  1. Zaterdag 9 december 2023 - Eén seconde na de oerknal! - Prof. dr. Nicolo de Groot
  2. Zaterdag 20 januari 2024 - BlackGEM; botsende neutronensterren en zwarte gaten - dr. Steven Bloemen
  3. Zaterdag 9 maart 2024 - "Into The Black Hole", Valkhof Museum, Nijmegen
  4. Zaterdag 20 april 2024 - "Witte dwergsterren" - MSc Joris Kersten
  5. Zaterdag 25 mei 2024  "Op weg naar de oerknal" - Prof. em. Jan Kuijpers

 

Hoe laat?

Op de bewuste datum starten we 's middags om 13:30 uur en eindigen om circa 15:30 uur. Een college bestaat uit 2 delen/lezingen met een korte pauze halverwege. Je bent vanaf 13:00 uur welkom bij de achteringang bij P12 of de hoofdingang aan de Heyendaalseweg. De lezingen die online worden gestreamd kun je fijn vanuit thuis volgen. Let ook op onze Facebookpagina, like ons en deel de berichten!

Wat doen we precies?

De hoorcolleges / lezingen / masterclasses worden verzorgd door hoogleraren, onderzoekers, wetenschappers en specialisten die een bachelor-, master- of PhD-opleiding volgen of hebben gevolgd in een of meer van de bètagebieden Natuurkunde, Science, Sterrenkunde, Wiskunde, Scheikunde of Biologie.

 

Wat kost het?

Voor het bijwonen van een college vragen we helemaal niets en zelfs het parkeren is gratis. In ruil voor jouw enthousiasme krijg je een college/lezing met heel veel informatie over jouw favoriete onderwerpen.

Door de colleges (online of offline) zelf ook bij te wonen krijgen de ouders de kans hun kinderen te steunen in hun interesse. Middelbare scholen geven nog steeds geen of minimale aandacht aan de onderwerpen die bij ons de revue passeren.