Ons zonnestelsel: Venus

Wil jij echte colleges volgen over Sterrenkunde?

Ons zonnestelsel: Venus

22 november 2021 Educatie 0Video’s over Venus

Hieronder vind je een verzameling van informatieve video’s over ons zonnestelsel en dan Venus in het bijzonder. De video’s zijn niet van ons maar van o.a. Kurzgesagt, TED Educations en The Infographics Show, organisaties die zich richten op het verspreiden van informatie over science in het algemeen.
  1. De mysterieuze gebeurtenis die Venus tot een dodelijke val maakte [5:23 min] (SCR)
    Lang geleden had Venus enige overeenkomsten in zijn klimaat met dat van de aarde en had het potentie om bewoonbaar te zijn voor leven zoals hier. Maar er gebeurde iets dat Venus tot een onbewoonbare, rotsachtige, verlaten planeet maakte, maar wat? In deze video kijken we naar Venus en wat de kwaliteit van leven daar zou zijn.

  1. Hoe maak je Venus bewoonbaar zoals de aarde (= terravorming)? [12:47 min] (SCR)
    De aarde verlaten voor een nieuw thuis in de ruimte is een oude droom van de mensheid en zal vroeg of laat noodzakelijk zijn voor ons voortbestaan. De planeet die altijd de meeste aandacht krijgt, is Mars, een kleine, giftige en energiearme planeet. Maar wat als we Venus bekijken, een van de meest vijandige en dodelijke plaatsen in het zonnestelsel, en daar een kolonie van maken? Het is misschien makkelijker dan je denkt.Let wel dat de video’s en ondertitels door anderen gemaakt zijn, niet door Sterrenkundeclub Radboud, en alle rechten zijn voorbehouden aan de bewuste videomakers.

(SCR) Wij verzamelden en rubriceerden slechts de links naar de educatieve video’s en hebben de video’s met deze code zelf vertaald en ondertiteld naar het Nederlands.