NASA Space Place

Wil jij echte colleges volgen over Sterrenkunde?

NASA Space Place

Educatie 0


Science for kids

NASA Space Place werd in 1998 opgericht als een website voor wetenschapscommunicatie. Het was de eerste NASA-website die bijna uitsluitend voor een jonger publiek was ontworpen. Deze bekroonde website betrekt (Engelstalige) kinderen uit bovenbouw basisschool bij de ruimte en de aardwetenschappen door middel van interactieve spelletjes, praktische activiteiten, leuke artikelen en korte video’s.

Bezoek de website van NASA Space Place

NASA Space Place heeft tal van bronnen voor ouders en leerkrachten, en produceert materialen in zowel het Engels als het Spaans. Sterrenkundeclub Radboud heeft toestemming gekregen om een selectie van materialen te gebruiken en te vertalen naar het Nederlands.

Een eerste start

Als een start hebben we twee video’s gepubliceerd voor jongeren in de leeftijd van pakweg 5-10 jaar. Gewoon goede basiskennis.

  1. Ons zonnestelsel (7:58 min.) – over het ontstaan van ons zonnestelsel, waar de energie van de zon vandaan komt, wat een zonne-eclips is en waar het zonnestelsel eindigt.  1. Het universum (7:00 min.) – over exoplaneten, zwarte gaten en sterrennevels.

Zie je geen of hele kleine lettertjes in de ondertiteling? Druk op [CC] om de ondertitels te tonen en op het tandwiel voor lettergrootte, kies daar voor Dutch/Nederlands en Options/Opties (bovenin) – pas de instellingen aan of druk helemaal onderin op Reset. Je kunt ook de Quality/Kwaliteit aanpassen.Leeftijd: 5-10 jaar