Via Venus naar Mercurius

Wil jij echte colleges volgen over Sterrenkunde?

Via Venus naar Mercurius

Colleges 0

Een duo-college op 16 januari 2021

Op zaterdag 16 januari 2021 (wederom 13:30 - 15:30 uur) houden we een college over Mercurius en de onbemande missie BepiColombo. Een duo-presentatie door Kelly Geelen MSc. en Joe Zender MSc. die dan praten over deze missie die twee jaar geleden werd gelanceerd en waarmee Mercurius verkend gaat worden. Het is een unieke samenwerking tussen ESA en het Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA).

De geplande aankomst is in december 2025, zeven jaren na de lancering. We weten nog niet heel veel over Mercurius dat maakt deze missie boeiend. In dit college wordt de missie toegelicht, de technische uitdagingen om dit mogelijk te maken en de manieren waarop de mysteries over Mercurius verder opgelost gaan worden. Zorg dat je erbij bent !

Over Kelly Geelen

Kelly Geelen behaalde aan de TU Delft haar master in Astrodynamica en satellietsystemen. Ze werkt inmiddels 12 jaren voor ESA/ESTEC. In 2009 startte ze als systeemingenieur bij het nieuw gestarte Mars Robotic Exploration Program en tussen 2013 en 2018 werkte ze binnen het BepiColombo-project als hoofdsysteemingenieur.

Momenteel is Kelly Geelen de manager van het Systems Engineering-team in het ERO-project. ERO staat voor Earth Return Orbiter, het ruimtevaartuig dat Mars-monsters terugstuurt als onderdeel van het Mars Return-project, een samenwerking tussen ESA en NASA. Over dit project horen jullie vast nog eens meer van haar.

Over Joe Zender

Joe Zender behaalde zijn master in Computer Science aan de Universität des Saarlandes in Saarbrucken, Duitsland. Hij werkt al vanaf 1992 voor ESA/ESTEC binnen o.a. aansprekende missies als CASSINI-HUYGENS en ROSETTA.

Binnen de Bepi-Colombo-missie en in het PROBA-3 project is Joe Zender projectwetenschapper. PROBA is een project van ESA waarbij kleine satellieten, die hoofdzakelijk in België zijn gemaakt, via formatievliegtechnologie onderzoeken doen naar o.a. de binnencorona van de zon.

Aanmelden

Dit online college is besloten en je moet geregistreerd zijn als lid. Dit omdat het grootste deel van de deelnemers minderjarig is en we zorgvuldig met alle gegevens omgaan. Alleen als je bent geregistreerd sturen we je informatie hoe je kunt deelnemen. Ouder(s) en/of broer/zus kunnen gewoon meekijken. Deelname kost slechts € 5.