Into the Black Hole

Wil jij echte colleges volgen over Sterrenkunde?

Into the Black Hole

14 februari 2024 Colleges 0

We gaan het museum in!

Op zaterdag 9 maart gaan we iets anders doen dan we voorheen deden: we gaan het museum in! Vanaf 17 oktober 2023 t/m 19 april 2024 organiseert Valkhof Museum in Nijmegen, in samenwerking met studenten van Radboud Universiteit, de tentoonstelling Into the Black Hole over zwarte gaten.

Into the Black Hole

De tentoonstelling werd vorig jaar geopend tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van Radboud Universiteit. Zwarte gaten stellen ons bevattingsvermogen op de proef en roepen vragen op over ons eigen bestaan. Ze zijn het punt waar de wetenschap eindigt en de verbeelding begint. Into the Black Hole brengt hedendaagse kunst en wetenschap samen om je het mysterie van het zwarte gat te doen ervaren. 

Op 9 maart geven we jullie 'persoonlijk college' in het museum Valkhof in Nijmegen. Persoonlijk, in die zin dat we aan bezoekers persoonlijk toelichting geven en vragen beantwoorden. De tentoonstelling Into the Black Hole neemt je mee op reis naar een zwart gat. Vanaf onze aarde, langs de sterren en dwars door de kosmos volg je verschillende routes naar dit fenomeen. Je krijgt info over hoe een zwart gat ontstaat, welke rol ze spelen in het universum en dus ook in ons bestaan. En nog veel meer.

Hoe werkt het?

Je moet zelf een ticket kopen en die worden verkocht per tijdslot. Vanaf het tijdslot 13:30 uur zijn er op 9 maart deskundigen van Radboud Universiteit aanwezig om toelichting te geven over de diverse onderdelen van de tentoonstelling. Je kunt ook vragen stellen en hierbij zijn er geen 'stomme of slimme' vragen. Iedereen kan op zijn eigen niveau rondlopen, kijken en vragen stellen.Uiteraard kun je eerder of later komen en op eigen gelegenheid rondkijken, of zelfs op geheel andere dagen. Wij zijn er op 9 maart vanaf pakweg 13:00 uur tot laat in de middag. WEES DUS SNEL met het reserveren van je tickets.Let op: Museum Valkhof zit dit jaar tijdelijk aan Keizer Karelplein. Lees de informatie op hun website en ook de bereikbaarheid met auto/OV op hun site. Let ook op dat het aantal tickets per tijdslot beperkt is. Parkeergarage Keizer Karel is om de hoek, maar kom ook gerust eens met de trein, want ook die zit om de hoek.

Copyright (c) Valkhof Museum