Lezing 4: Missie naar Mars

Wil jij echte colleges volgen over Sterrenkunde?

Lezing 4: Missie naar Mars

27 december 2018 Colleges 0

MarsOne en de missie naar Mars!

Op zaterdag 12 januari 2019 gaat de lezing over een onderwerp waar velen naar gevraagd hebben: kan de mens leven op Mars? De mens droomt al lang over het reizen naar Mars en ook de Maan en over de vraag of en hoe we daar kunnen leven en er nederzettingen kunnen bouwen. 

Arno Wielders komt er alles over vertellen. Hij is MSc en oprichter en technisch directeur van MarsOne. Daarvoor werkte hij in onderzoeksprojecten voor onder andere NASA en richtte hij mede Mars Society Nederland op, die missies door mensen naar Mars bevordert en ondersteunt. Momenteel verdeelt hij zijn tijd tussen MarsOne en zijn werk voor ESTEC/ESA als payload engineer (heeft met het gewicht van mensen en vracht te maken) voor nieuwe planetaire missies naar Jupiter en de manen.

Het thema van de lezingen in januari, februari en maart gaat over leven en reizen buiten de Aarde. De lezing van Arno Wielders past hier perfect in. Verwacht een boeiende lezing over de plannen van zijn MarsOne en anderen om een nederzetting op Mars te realiseren.

Het onderwerp houdt velen bezig en wat ook helpt zijn recente films en series over leven op Mars. Zoals bijvoorbeeld de serie Mars uit 2016, waarvan momenteel seizoen 2 op National Geographic wordt uitgezonden. Deze mooie serie beschrijft hoe de mens in 2033 en daarna een nederzetting op Mars realiseert en de planeet naar onze hand zet. De serie is niet puur fantasie en geromantiseerd maar zeker ook gebaseerd op wetenschappelijke feiten. Een goede voorbereiding op de komende lezingen van Arno Wielders, Angelo Vermeulen en Emma Versteegh.

Kom kijken op 12 januari, en we weten zeker dat deze lezing niet alleen voor jongeren geschikt is. Iedereen is uiteraard welkom.