College 1: Sneller dan het licht?

Wil jij echte colleges volgen over Sterrenkunde?

College 1: Sneller dan het licht?

18 september 2018 Colleges 0

 

Waarom kunnen we niet sneller dan het licht?

In het eerste college van het tweede seizoen (schooljaar 2018-2019) trappen we af met een onderwerp dat aansluit op het eerste seizoen.

Vorig jaar hebben we kennisgemaakt met de relativiteitstheorie van Albert Einstein; de theorie die zwaartekracht, ruimte, en tijd beschrijft. In dit college gaat Thomas wat dieper in op vervolgonderwerpen in de relativiteitstheorie, zoals de vraag: waarom kunnen we nu eigenlijk niet sneller gaan dan het licht?

Wormgaten

Bij het beschouwen van deze vraag komen we opnieuw de machtige zwarte gaten tegen, maar ook hun nog vreemdere broers, de wormgaten. We zullen zien dat de relativiteitstheorie ons in staat stelt om op een hele nieuwe manier te praten over reizen door ruimte en tijd. 

Kom kijken op zaterdag 20 oktober! Jong en oud is welkom, het niveau is volwassen maar niet puur wetenschappelijk! De entree is slechts € 5, en voor ouders die met hun kinderen willen meekijken/-luisteren is het € 3. Lees je vast in (zie het maar als extra huiswerk) en zorg dat je een goede vraag stelt, daar houden we van!

We beginnen nog steeds om 13:30 uur en parkeren kan gratis in P11 onder het Huygensgebouw of op P12 achter het gebouw.

Verrassing!

Elke jongere, die zich heeft geregistreerd en op 20 oktober voor de eerste keer komt, krijgt een originele geborduurde NASA-patch.