Paxi van ESA

Wil jij echte colleges volgen over Sterrenkunde?

Paxi van ESA

Educatie 0


ESA Space for kids

Paxi is de mascotte van ESA. Hij is een ontdekkingsreiziger en komt van een andere planeet. Zijn ruimteschip is in een baan om Aarde geparkeerd en hij is met zijn parachute geland om kennis met jullie te maken. Zijn eigen planeet draait om een ster die niet zo ver van onze zon staat. We zijn dus zo’n beetje buren van elkaar.Paxi maakt veel avonturen mee. Bekijk hieronder een aantal van zijn avonturen in het Nederlands. Het zijn animaties met een goede boodschap voor de allerjongsten.

Leeftijd: 5 tot 10.
 1. Wie is Paxi? Ontmoet Paxi, waar komt hij vandaan, wat vindt hij leuk aan ruimtereizen, wie zijn z’n vrienden…
  Datum: februari 2015 – 3:43 minuten
 1. Het zonnestelsel. Ga mee met Paxi op een reis door onze zonnestelsel, van de rotsachtige planeten dichtbij de zon, voorbij de reuzenplaneten, tot de ijskoude rand waar kometen zich bevinden.
  Datum: februari 2015 – 5:18 minuten.
 1. Rosetta en kometen. Volg Paxi tot de rand van onze zonnestelsel om een wereld van kometen te ontdekken, en te leren over de Rosetta-missie naar de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko uit circa 2014-2016.
  Datum: februari 2016 – 5:36 minuten.
 1. Geheimen van de Rode Planeet. Volg Paxi op zijn reis naar Mars, waar hij de droge rivierbeddingen, de vulkaan en de ijskappen op de polen gaat verkennen.
  Datum: juli 2016 – 5:06 minuten
 1. Bestaan er Marsbewoners? Paxi onderzoekt of marsmannetjes echt bestaan en ontdekt wat de ExoMars-missies van het European Space Agency (ESA) onderzoeken.
  Datum: juli 2016 – 4:53 minuten
 1. Dag, nacht en de seizoenen. Paxi onderzoekt waarom wij een dag en een nacht hebben en waarom de Aarde 4 seizoenen heeft.
  Datum: mei 2017 – 3:51 minuten
 1. De waterkringloop. Kijk hoe Paxi een bezoek brengt aan de Aarde en meer te weten komt over de waterkringloop.
  Datum: oktober 2017 – 4:07 minuten
 1. Broeikaseffect. Sluit je aan bij Paxi terwijl hij het broeikaseffect verkent en er meer over te weten komt.
  Datum: mei 2018 – 5:06 minuten
 1. De fasen en verduisteringen van onze maan. Ontdek samen met Paxi de maan. Hij legt uit hoe de fasen en verduisteringen tot stand komen.
  Datum: oktober 2018 – 4:59 minuten
 1. Op ontdekkingsreis naar de maan!
  Datum: februari 2019 – 5:46 minuten
 1. Paxi onderzoekt exoplaneten! Paxi gaat op reis buiten ons zonnestelsel en onderzoekt extrasolaire planeten.
  Datum: december 2019 – 4:29 minutenAlle video’s op deze pagina zijn eigendom van The European Space Agency (ESA) – http://www.esa.int – en zijn zonder enige wijziging als deeplink op deze pagina geplaatst.