Tweede college 11 november 2017

Wil jij echte colleges volgen over Sterrenkunde?

Tweede college 11 november 2017

Colleges 0

 

Op zaterdag 11 november organiseren we het tweede college Sterrenkunde in het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit. Het college bestaat uit 2 x 50 minuten met een korte pauze. We starten om 13:30 uur. Vanaf 13:15 uur ben je welkom voor registratie.

Het onderwerp deze keer is doorgeschoven vanuit het eerste college omdat het teveel bleek te zijn voor de groep om twee grotere onderwerpen in twee uren te behandelen. We bespreken nu de relativiteitstheorie van Albert Einstein en de toepassing daarvan in de kosmologie en zwarte gaten. Zwarte gaten vormen misschien wel de meest intrigerende toepassing van de relativiteitstheorie. We beginnen bij de basis maar gaan snel door naar een gevorderd niveau. Lees dus voor de zekerheid vast wat meer over de relativiteitstheorie van Einstein in Wikipedia en ook over wat Galilei en Newton ermee te maken hebben.

De lezing wordt wederom verzorgd door Thomas Bronzwaer. Hij is Master of Science (MSc) afgestudeerd aan de Radboud Universiteit en werkzaam als PhD-student in het team BlackHoleCam van de RU. Hij doet onderzoek naar superzware zwarte gaten en is lid van het Event Horizon Telescope (EHT) onderzoeksteam. Thomas is ook mede-oprichter van Sterrenkundeclub Radboud.

Het tarief voor deze middag is € 5, dat is dan incl. een snack en een certificaat als je minstens 5 colleges hebt bijgewoond.

Lees meer over de locatie en de routebeschrijving.