College 7: Het Multiversum & de Oneindigheid

Wil jij echte colleges volgen over Sterrenkunde?

College 7: Het Multiversum & de Oneindigheid

14 maart 2018 Colleges 0

Het Multiversum en de oneindigheid

 

Emeritus Prof. Dr. John Heise komt op 14 april een lezing geven over het multiversum, de theorie dat er naast het universum waar wij in leven, nog andere parallelle universums zijn. Sterker nog, volgens sommigen is er zelfs een oneindig aantal universums. Ook dit onderwerp is weer één van de grote onderwerpen in de kosmologie.

Professor Heise gaat in op de eeuwige vraag die hij krijgt als hij vertelt over het ontstaan van het heelal: wat was er dan vóór de oerknal? De theorie van parallelle universums is populair bij het publiek en in tv-series en films, maar wordt gewantrouwd door veel astronomen en natuurkundigen. In de natuurkunde houdt niemand van oneindigheid. Maar wij willen daar wel meer van weten, toch?

Prof. John Heise is emeritus hoogleraar Natuur- en Sterrenkunde aan de Universiteit Utrecht en senior onderzoeker binnen de divisie hoge-energieastrofysica van SRON. Hij promoveerde op het onderwerp van hete witte dwergen en röntgenstraling.

Kom op zaterdag 14 april naar zijn college van 13.30 tot 15.30 uur in het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit, aan de Heyendaalseweg 135 te Nijmegen. De kosten zijn slechts €5 per keer en zorg dat je op tijd bent.

Dit 7e college is het een na laatste in de serie van 8 en op zaterdag 26 mei sluiten we het seizoen 2017-2018 af. Let alvast op: op 26 mei starten we om 13:00 uur !

Original caption: Parallel universes, conceptual computer artwork. --- Image by © Mehau Kulyk/Science Photo Library/Corbis