AVG

Wil jij echte colleges volgen over Sterrenkunde?

Wat is dat ook alweer?

De privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geldt sinds 25 mei 2018 voor de Europese Unie. Internationaal heet het General Data Protection Regulation (GDPR).

Door de AVG hebben wij verplichtingen bij het verwerken van persoonsgegevens. Jullie moeten weten welke gegevens wij van jullie opslaan en je kunt hier inzage in vragen of een eerder gegeven toestemming intrekken. Wij zijn onderdeel van de Radboud Universiteit en we conformeren ons aan alle regels. Steven Bloemen, van de afdeling Sterrenkunde, is contactpersoon namens de universiteit, Alex van Haren is de functionaris gegevensbescherming die toezicht houdt op de toepassing en naleving van de AVG.

Persoonsgegevens

De registratie van persoonsgegevens is overigens minimaal. We vragen je voor- en achternaam, je woonplaats, geboortejaar en huidige of laatstgenoten opleiding. Dit gebruiken we om een beeld te krijgen van onze doelgroep en de geografische spreiding. De gegevens worden alleen in de database van de website opgeslagen en de veiligheid is in lijn met de beveiliging van WordPress, waarbij we meerdere malen per jaar de laatste security-updates installeren.

Het ‘recht om vergeten te worden’ passen we toe als je besluit om je als lid van Sterrenkundeclub Radboud uit te schrijven.

Neem te allen tijde contact met ons op via het contactformulier als je vragen hebt over de AVG en jouw registratie.

Lees meer over de AVG