Het programma

Wil jij echte colleges volgen over Sterrenkunde?

Het programma

Hieronder staat de planning voor het schooljaar 2019-2020. De eerste lezingen zijn al bekend en de rest volgt zo snel mogelijk. Houd deze pagina in de gaten, of schrijf je (kind) in als lid. Je krijgt dan per e-mail bericht zodra er nieuws is.

  1. zaterdag 31 augustus 2019 - Thomas Bronzwaer MSc. : "Wat doet een PhD Sterrenkunde?" en "Zwarte gaten met computers."  [LEES MEER]
  2. zaterdag 21 september 2019 - Prof. Dr. Patrick Decowski : "Donkere materie; een heelal gevuld met onzichtbare deeltjes."  [LEES MEER]
  3. zaterdag 26 oktober 2019 - Prof. Dr. Frank Verbunt : "De Copernicaanse revolutie" over de geboorte van de moderne sterrenkunde.  [LEES MEER]
  4. zaterdag 23 november 2019 - Dr. Tjalling de Haas : "Is er vloeibaar water op Mars?"  [LEES MEER]
  5. zaterdag 11 januari 2020 - Dr. Steven Bloemen : "Zwaartekrachtgolven & BlackGEM"  [LEES MEER]
  6. zaterdag 1 februari 2020 - Drs. Ir. Christiaan Brinkerink : "Wormgaten, tijdreizen & Einstein"  [LEES MEER]
  7. de lezingen van 21 maart,18 april, 9 mei en 6 juni 2020 VERVALLEN

  8. zaterdag 20 juni 2020 - Prof. Dr. Conny Aerts: "Sterbevingen: daar zit muziek in!"  [LEES MEER]

Hoe laat?

Op de bewuste datum starten we 's middags om 13:30 uur en eindigen om circa 15:30 uur. Een college bestaat uit 2 delen/lezingen met een pauze halverwege. Je bent vanaf 13:00 uur welkom bij de hoofdingang aan de Heyendaalseweg voor registratie. Let ook op onze Facebookpagina like ons en deel de berichten!

Wat doen we precies?

De jongerencolleges / lezingen / masterclasses worden verzorgd door hoogleraren, specialisten, onderzoekers, wetenschappers die een bachelor-, master- of PhD-opleiding volgen of hebben gevolgd in een of meer van de bètagebieden Natuurkunde, Science, Sterrenkunde, Wiskunde, Scheikunde of Biologie.

Wat kost het?

Voor het bijwonen van een college vragen we € 5, contant te betalen bij binnenkomst (parkeren is gratis). Hiervoor krijg je een college/lezing (2 blokken van 50 minuten) met heel veel informatie over jouw favoriete onderwerpen, en in de pauze krijg je een snack. Bovendien krijgen jongeren, na het merendeel van de colleges te hebben bijgewoond, een certificaat. (Hiervoor moet je je wel aanmelden als lid.)

Door de colleges zelf ook bij te wonen krijgen ouders de kans hun kinderen te steunen in hun interesse. Middelbare scholen geven nog steeds geen of minimale aandacht aan de onderwerpen die bij ons de revue passeren.